Webbkryss

Webbkryss

Även om det är vanligast att lösa korsord i papperstidningar så blir det allt populärare med webbkryss – direkt i mobilen, datorn eller surfplattan. Vi har sammanställt några av de mest populära webbkryssen tillsammans med lite mer fakta här. 

Webbkrysslösningar – frågor & lösningar

Många använder också frasen webbkryss vid sökningar efter korsordslösningar. Några av de mest populära sökningarna den senaste tiden är:

KorsordsfrågaLösningsförslag
gjorde savoyAALTO (Alvar Aalto)
tog mynt ur munCHARON (eller Karon)
rulla med volvoBILREGISTER
fina bokstäverMONOGRAM
oxdjurGAUR (eller JAK)
periodERA
ornamentMEANDER
kasusDATIV

Webbkryss på SVD

Hos Svenska Dagbladet kan du som är prenumerant lösa webbkryss direkt på nätet. De flesta dagar finns det två olika kryss att lösa; vilka det är varierar beroende på dag. På lördag finns såklart “Lördagskrysset” men också ett “Dagskryss”. På söndagar kompletteras Dagskrysset med en korsord som kallas “Profilen”. På fredagar kompletteras dagskrysset med krysset “Kors & Tvärs”. 

När vi skriver denna artikel ser det ut som följande:

DagKryss
MåndagarDagskryss
TisdagarDagskryss
OnsdagarDagskryss
TorsdagarDagskryss
FredagarDagskryss + Kors&Tvärs
LördagarDagskryss + Lördagskrysset
SöndagarDagskryss + Profilen

SVD har också dagliga minipussel som består av “Ordjakten”, “Sökord”, “Tectonic”, 2 stycken “Sudoku” och en “Binero”.

Till webbkryssen på SVD -> https://www.svd.se/korsord

Webbkryss på DN

Dagens Nyheter har nya kryss varje dag. Svårighetsgraden på dessa varierar från “Lätt” till “Extra Svår”. 

Dagens korsord + en vecka tillbaka finns att lösa direkt på nätet. Du måste dock vara prenumerant för att komma åt korsorden. 

Tidigare kunde man komma åt ett arkiv med flera månader med kryss, men vi kan i dagsläget inte hitta länken till detta arkiv. 

Förutom korsorden har DN även “Dagens minisar” som består av “Minibryderi”, “Minikorsord”, 3 st “Sudoku”, “Hitta ord” samt “Bryderi”. 

Till webbkryssen på DN -> https://www.dn.se/korsord/

Webbkryss Allers

Allers ger ut flera tidningar som innehåller korsord, dessa är Allers, Allas samt Hemmets Veckotidning. Förutom med massvis med korsord så innehåller dessa tidningar också spännande livsöden, smarriga recept, inredning- och skönhetstips och massvis med annat. 

Gratis Webbkryss

Det finns också en hel del webbkryss som du kan lösa helt gratis. På sajten gratiskorsord.se finns en sammanställning av korsord som du kan lösa online, men också sådana som du kan skriva ut på din egen skrivare om du föredrar att lösa dem på papper.

Till GratisKorsord.se